Nawigacja

Aktualności Organic Village

Zupa brokułowa z bezglutenowymi paluchami jaglanymi

 

100% wegan, bezglutenowe i pyszne danie. Proste w przygotowaniu, wegańskie, naturalne. Do przyprawienia używamy tylko soli himalajskiej, a w przypadku paluchów jaglanych ekologicznej przyprawy bez soli z suszonych pomidorów, bazylii i czosnku. Paluchy jaglane to świetny, bezglutenowy dodatek do zup, sosów, czy dipów. Wypróbuj koniecznie.

SKŁADNIKI NA ZUPĘ:

  • 1 brokuł,
  • 3 marchewki,
  • 2 ziemniaki,
  • 1 cebula,
  • szczypta pieprzu,
  • szczypta soli himalajskiej 

Wszystkie składniki kroimy w kostkę i gotujemy aż do zmięknięcia. Brokuły dodajemy na końcu. Po ugotowaniu zupę blendujemy na krem.

SKŁADNIKI NA PALUCHY JAGLANE:

  • 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej ,
  • ziarna słonecznika (około pół szklanki),
  • 3 szczypta soli himalajskiej,
  • suszone pomidory z bazylią i czosnkiem (około 2 łyżek),
  • 4 łyżki siemienia lnianego zalanego wcześniej wrzątkiem,

Kaszę jaglaną gotujemy wcześniej, a siemię lniane zalewamy wrzątkiem (około 1 łyżki wrzątku na łyżkę siemienia). Wszystkie składniki mieszamy i ugniatamy ciasto. Następnie formujemy paluchy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-30 minut.

Sara Nhari 

 

Aktualności Organic Village