Odsłonięte szyjki zębowe to problem, z którym zmaga się coraz więcej osób. Ból i nadwrażliwość zębów potrafią...
Zupa brokułowa z bezglutenowymi paluchami jaglanymi
100% wegan, bezglutenowe i pyszne danie. Proste w przygotowaniu, wegańskie, naturalne. Do przyprawienia używamy tylko soli himalajskiej, a w przypadku paluchów jaglanych ekologicznej przyprawy bez soli z suszonych pomidorów, bazylii i czosnku. Paluchy jaglane to świetny, bezglutenowy dodatek do zup, sosów, czy dipów. Wypróbuj koniecznie.
SKŁADNIKI NA ZUPĘ:
- 1 brokuł,
- 3 marchewki,
- 2 ziemniaki,
- 1 cebula,
- szczypta pieprzu,
- szczypta soli himalajskiej
Wszystkie składniki kroimy w kostkę i gotujemy aż do zmięknięcia. Brokuły dodajemy na końcu. Po ugotowaniu zupę blendujemy na krem.
SKŁADNIKI NA PALUCHY JAGLANE:
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej ,
- ziarna słonecznika (około pół szklanki),
- 3 szczypta soli himalajskiej,
- suszone pomidory z bazylią i czosnkiem (około 2 łyżek),
- 4 łyżki siemienia lnianego zalanego wcześniej wrzątkiem,
Kaszę jaglaną gotujemy wcześniej, a siemię lniane zalewamy wrzątkiem (około 1 łyżki wrzątku na łyżkę siemienia). Wszystkie składniki mieszamy i ugniatamy ciasto. Następnie formujemy paluchy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-30 minut.
Sara Nhari