Na obniżoną odporność, wirusy i bakterie - Colostrum.

Na obniżoną odporność, wirusy i bakterie - Colostrum.

Colostrum szczególnie polecane jest osobom z obniżoną odpornością - po chemioterapii , rekonwalescentom, osobom starszym. Zawarte w młodziwie immunoglobuliny nie tylko wzmacniają system odpornościowy organizmu, ale także regulują jego działanie, dzięki czemu colostrum może być spożywane przez osoby z chorobami autoimmunologicznymi i między innymi dlatego młodziwo jest polecane osobom chorującym na stwardnienie rozsiane. Czynniki wzrostu, zawarte w siarze, przyśpieszają procesy regeneracji tkanek, dzięki czemu szybciej wracamy do naszej normalnej sprawności po urazach, ponadto pomagają w sposób bezpieczny budować masę mięśniową, przyspieszając metabolizm tłuszczy oraz transport glukozy w mięśniach. Tym samym colostrum jest doskonałym specyfikiem dla sportowców, chcących w zdrowy i pewny sposób wspomóc swój trening i budowę masy mięśniowej.

Działanie przeciwstarzeniowe zapewniają obecne w młodziwie witaminy - A, C, E, B1, B2, B6 oraz minerały - między innymi cynk, selen, potas, wapń, sód, magnez, fosfor i miedź. Dobroczynnego działania colostrum w zakresie zmniejszania objawów uczulenia na pyłki i roztocza doświadczyć mogą także alergicy, ze względu na kolostryninę, wchodzącą w skład opisywanego specyfiku.
W siarze znajduje się również laktoferryna, związek skutecznie zwalczający grzybicę i wirusy, natomiast antybakteryjne działanie colostrum zapewnia lizozym. Te właśnie związki, w połączeniu z witaminami, pałeczkami kwasu mlekowego, minerałami i aminokwasami, mocno wspierają siły obronne organizmu, zwłaszcza w sytuacjach zetknięcia się z chorobotwórczymi drobnoustrojami.


Colostrum BIO jest wytwarzane z pierwszego mleka krów, z samych nadwyżek, uzyskiwanych w czasie do 12h po porodzie. Starannie oczyszczone i przefiltrowane na zimno, ma postać cieczy, bez konserwantów i antybiotyków. Mimo, że zawiera w niewielkiej ilości laktozę - rzadko nawet u osób nadwrażliwych lub uczulonych występują efekty uboczne. Osoby chorujące na nadciśnienie lub cukrzycę powinny skonsultować wcześniej z lekarzem plan spożywania colostrum ze względu na sugerowane zmniejszenie dawek leków w trakcie kuracji.

Spożywa się je zazwyczaj samo, lub zmieszane z zimnym napojem, po po 1-2 łyżce stołowej dziennie. Po otwarciu należy przechowywać je w lodówce i zużyć w ciągu dwóch tygodni.

Dostępne tutaj >>