Odsłonięte szyjki zębowe to problem, z którym zmaga się coraz więcej osób. Ból i nadwrażliwość zębów potrafią...
Kategorie bloga
Aktualności Organic Village
-
Jak olej migdałowy działa na skórę twarzy?Opublikowany w: Kosmetyki naturalne61 wyświetleniaCzytaj więcej
Olej migdałowy od dawna cieszy się dużym uznaniem w świecie kosmetyków naturalnych. Jego wyjątkowe właściwości...
-
Czy eliksir młodości naprawdę istnieje?446 wyświetleniaCzytaj więcej
Czy eliksir młodości naprawdę istnieje? To pytanie nurtuje ludzkość od wieków. Starożytni alchemicy poszukiwali...
-
Co rozumieć pod pojęciem kosmetyków organicznych?Opublikowany w: Kosmetyki naturalne284 wyświetleniaCzytaj więcej
W dobie rosnącej świadomości ekologicznej oraz dbałości o zdrowie i urodę coraz więcej osób sięga po kosmetyki...
-
Czy dezodoranty w kremach są skuteczne?Opublikowany w: Nasze produkty215 wyświetleniaCzytaj więcej
W dobie rosnącej świadomości ekologicznej oraz dbałości o zdrowie, wiele osób poszukuje alternatyw dla tradycyjnych...
Cukinia faszerowana
W naszym ogrodzie wyrosły cukinie. Ten sezonowy urodzaj trzeba oczywiście wykorzystać. Zawsze najzdrowsze są sezonowe warzywa. Matka natura dobrze wie, co powinniśmy jeść w zależności od czasu i regionu. Dziś, proste i szybkie danie z cukinią. Bardzo sycące, ale nie będziecie czuć się po nim ciężko.
Składniki na 4 osoby:
- 2 cukinie
- 1 szklanka ryżu (ja wybrałam ryż basmati)
- 1/2 szklanki soczewicy czerwonej
- 2 cebulki zielone
- 1 papryka czerwona
- Pół szklanki nasion słonecznika
- Kurkuma (szczypta)
- szczypta soli
Przygotowanie:
Osobno należy ugotować ryż i soczewicę ze względu na różny czas gotowania. Po ugotowaniu wymieszać dodając słonecznik i pokrojoną w kostkę cebulkę i paprykę.
Cukinie należy wydrążyć i ugotować. Następnie nałożyć wcześniej przygotowany farsz i zapiec w piekarniku. Można podawać z małymi pomidorkami.
Smacznego!