![100 potraw z jaj. Przepisy naszych babć [E-Book] [pdf] 100 potraw z jaj. Przepisy naszych babć [E-Book] [pdf]](https://organicvillage.pl/3401-large_default/100-potraw-z-jaj-przepisy-naszych-babc-e-book-pdf-.jpg)

100 potraw z jaj. Przepisy naszych babć [E-Book] [pdf]
Nie ma punktów za ten produkt.
Jaja są nie tylko jednym z najpożywniejszych i najzdrowszych artykułów spożywczych — są również jednym najbardziej niezbędnym, najbardziej rozpowszechnionych. Najłatwiejsze do przyrządzenia, są jednocześnie podstawowym materiałem kuchni wymyślnej i wykwintnej. Jaja są codziennym pożywieniem kilkumiesięcznego dziecka i zgrzybiałego starca. Zjada je codziennie rano i wieczore...
Jaja są nie tylko jednym z najpożywniejszych i najzdrowszych artykułów spożywczych — są również jednym najbardziej niezbędnym, najbardziej rozpowszechnionych. Najłatwiejsze do przyrządzenia, są jednocześnie podstawowym materiałem kuchni wymyślnej i wykwintnej. Jaja są codziennym pożywieniem kilkumiesięcznego dziecka i zgrzybiałego starca. Zjada je codziennie rano i wieczorem pracownica igły, sklepowa i biuralistka, śpiesząca do pracy, gotując je, lub smażąc naprędce na primusie, lub spirytusówce, jak również i smakosz, spożywający je w postaci wykwintnych „omelettes soufflées z truflami i szparagami” w eleganckiej restauracji. W tej książce znajdziesz takie przepisy jak: Jaja na miękko Jaja po wiedeńsku Jaja w koszulkach Jaja na twardo Jaja poszetowe Jajecznica Jajecznica na maśle Jajecznica ze słoniną Jajecznica z mlekiem Jajecznica niemiecka (Eierkuchen) Jajecznica francuska (Aux fines herbes) Jajecznica z szynką Jajecznica z parmezanem Jajecznica z grzybami Jajecznica z kiełbasą Jajecznica ze śledziem Jajecznica francuska, (po Strasbursku) Jajecznica ze szparagami Jajecznica z grzaneczkami Jajecznica z pomidorami Jaja sadzone Jaja sadzone na maśle Jaja na śmietanie Jaja na śmietanie Jaja w sosie pomidorowym Jaja na buljonie Jaja na grzankach Jaja na szynce, lub słoninie Jaja na pomidorach Jaja z grzybkami, lub pieczarkami Jaja w muszelkach Jaja w muszelkach z móżdżkami Jaja w muszelkach z wermiszelem Jaja w muszelkach z szynką Jaja z cebulą w muszelkach Jaja w muszelkach z serem Jaja na grzankach z sardelami Jaja na grzankach z pomidorami Jaja na grzankach z pasztetem Jaja na grzankach z cynaderkami Jaja na grzankach z cynaderkami Kotlety z jaj Timbalki z jaj z szynką Timbalki z grzybkami Timbalki ze świeżemi grzybami Timbalki z rakami Timbalki ze smardzami Jajo na twardo z sosem pomidorowym Jaja z makaronem i chrzanem Jaja z sosem sardelowym Jaja nadziewane Jaja nadziewane rakami i ryżem Jaja nadziewane sardelami Jaja nadziewane mięsem Jaja nadziewane rybą Jaja nadziewane grzybami Jaja poszetowe w sosie szczawiowym Jaja poszetowe smażone Jaja po rosyjsku (Draczena) Sznycle z jaj Sznycle z jaj z mięsem, lub rybą Ogólne uwagi o robieniu omletów Omlet zwykły Omlet francuski (Omelette soufflée) Omlet litewski Omlet z cynaderkami Omlet z szynką Omlet „aux fines herbes“ Omlet z grzybami Omlet ze szparagami Omlet z kalafiorami Omlet z pasztetem Omlet po włosku Omlet z rakami Omlet z parówkami Omlet z mięsem Omlet ze szpinakiem Jaja z beszamelem Jaja „a la Trippe“ Jaja „Bordelaise“ Jaja po bretońsku Jaja zapiekane po włosku Jaja zapiekane w pomidorach Tartletki z jaj z szynką Tartletki z jaj z pasztetem Tartletki z jaj z rybą Jaja zapiekane z rakami Jaja do przekąski Jaja w sosie majonezowym Jaja w sosie chrzanowym Jaja w sosie sardelowym Jaja nadziewane sardynkami Jaja nadziewane sardelami Jaja w galarecie do ostrych sosów Jaja w galarecie z ozorem Jaja w galarecie z pasztetem Jaja w galarecie jarskiej Jaja nadziewane jarzynami Sałatka z jaj z kartoflami Sałatka wiosenna z jaj
- Autor / Autorzy: Pani Elżbieta
- Wydawca: Psychoskok
- Rok wydania: 2017
- Liczba stron: 40
- Format: pdf
- Publikacja jest zabezpieczona przed nieuprawnioną dystrybucją. Rodzaj zabezpieczenia: Watermark
- Przed zakupem przeczytaj zasady licencji, która zostanie udzielona kupującemu niniejszą publikację elektroniczną.
Cennik dostaw:
Wszystkie zamówienia powyżej 200 zł objęte są darmową wysyłką!
Kurier DPD przedpłata (dostawa w 24 h od nadania) : 13,99 zł
Kurier DPD za pobraniem (dostawa w 24 h od nadania) : 16,91 zł
Dostawa do Paczkomatu INPOST (dostawa w 48 h od nadania) : 13,57 zł
Kurier InPost przedpłata (dostawa w 24 h od nadania) :
13,99 zł (do 10 kg)
16,59 zł (10 - 30 kg)
74,78 zł (30 - 50 kg)
Kurier InPost za pobraniem (dostawa w 24 h od nadania) :
16,11 zł (do 10 kg)
17,25 zł (10 - 30 kg)
76,01 zł (30 - 50 kg)
Wysyłka do Ukrainy za pośrednictwem Poczty Polskiej:
49,00 zł (do 5 kg)
59,00 zł (5-10 kg)
69,00 zł (10-15 kg)
79,00 zł (15-20 kg)
Wysyłka do Białorusi za pośrednictwem Poczty Polskiej:
60,00 zł (do 1 kg)
72,00 zł (1-2 kg)
80,00 zł (2-3 kg)
92,00 zł (3-4 kg)
102,00 zł (4-5 kg)
Odbiór osobisty: 0 zł
codziennie od poniedziałku do piątku
lub po umówieniu telefonicznym: + 48 607 319 311