

Gwarancja bezpiecznych zakupów z
Gwarancja bezpiecznych zakupów z
ZDROWA ŻYWNOŚĆ
Sól Himalajska to sól ręcznie wydobywana u podnóża Himalajów. Oprócz chlorku sodu zawiera ponad 80 różnych mikroelementów, w tym jod, magnez, cynk, żelazo i wapń niezbędnych w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu ludzkiego. Delikatny smak i atrakcyjny biało-różowy kolor wzbogacą każdą potrawę. Nie zawiera żadnych zanieczyszczeń ani dodatków i jest przeznaczona do spożycia.
Sposób spożycia:
Stosowana w kuchni jak sól tradycyjna.
Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca, aby dzienna porcja soli dla dorosłego człowieka nie przekraczała 5 g (łyżeczka) ze wszystkich źródeł (w tym sól zawarta w żywności).
Składniki:
100% sól himalajska drobna, substancja wzbogacająca: jodan potasu (zawartość 3,9 +/-1,3mg/100g soli)
Składniki mineralne w 100g produktu:
Żelazo 5,21mg (37%*)
Wapń 174,5mg (22%*)
Magnez 136,3mg (36%*)
*RWS-dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych)
Sposób przechowywania:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Producent:
Intenson Europe Sp. z o. o.
Całowanie 94 G
05-480 Karczew
Kraj pochodzenia:
Pakistan
* w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia na opakowaniu)
Masa netto:
500g