

Nasiona Soji (do kiełkowania) 160 g
Nie ma punktów za ten produkt.
- Kiełki to najbardziej życiodajne pożywienie
- zawierają dużo witamin, minerałów, białka i enzymów
- wyhoduj samodzielnie Twoje zdrowe jedzenie
Kiełki to najbardziej życiodajne pożywienie. Zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka i enzymów.
Jak przygotować kiełki w domu?
Najlepiej do kiełkowania używać słoików. Polecamy słoiki Mason Jar dostępne w naszym sklepie. Estetyczne, oryginalne - Twoje kiełki będą wyglądać jeszcze bardziej apetycznie!
Nasiona wsypujemy do słoika, pamiętając, że podczas kiełkowania zyskują one na wielkości (więc musimy ozostawić puste miejsce). Następnie nasiona zalewamy wodą, i przykrywamy gazą, mocując ją gumką recepturką.
Tak przygotowane moczymy około 8-12 godzin, najlepiej przez noc.
Rano, lub po upływie 8-12 godzin odlewamy tą wodę i na jakiś czas zostawiamy słoik do góry dnem, aby woda się całkowicie odsączyła.
Następnie przepłukujemy kiełki świeżą wodą i ponownie ją odsączamy.
Czynność tą powtarzamy 2 razy dziennie.
Każde nasiona kiełkują w innym czasie. Mniej więcej po 4 dniach możemy spodziewać się efektów w postaci gotowych kiełków.
Cennik dostaw:
Wszystkie zamówienia powyżej 300 zł objęte są darmową wysyłką!
Kurier DPD przedpłata (dostawa w 24 h od nadania) : 13,44 zł
Kurier DPD za pobraniem (dostawa w 24 h od nadania) : 15,44 zł
Dostawa do Paczkomatu INPOST (dostawa w 48 h od nadania) : 13,44 zł
Kurier InPost przedpłata (dostawa w 24 h od nadania) :
13,44 zł (do 10 kg)
16,59 zł (10 - 30 kg)
74,78 zł (30 - 50 kg)
Kurier InPost za pobraniem (dostawa w 24 h od nadania) :
15,01 zł (do 10 kg)
17,25 zł (10 - 30 kg)
76,01 zł (30 - 50 kg)
Odbiór osobisty: 0 zł
codziennie od poniedziałku do piątku
lub po umówieniu telefonicznym: + 48 607 319 311