W magazynie
Fasola Adzuki BIO
Promocja

payments

Fasola Adzuki BIO

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy. Twój koszyk wyniesie 1 punkt które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,50 zł.


  • wysoka zawartość białka, dzięki czemu może stanowić alternatywę dla mięsa
  • popularna również jako nasiona do uzyskania kiełkowania
  • zawiera więcej kwasu foliowego niż szpinak
  • znana w dietach odchudzających
  • produkt objęty certyfikatem EKO

Więcej szczegółów

-->
Promocja

2,39 zł

3,89 zł

-1,50 zł

- +

 
Opis

Fasola Adzuki BIO

Fasola adzuki, zwana także azuki lub czerwoną soją, jest to roślina z gatunku bobowatych, wcześniej zaliczana do rodzaju fasola. Uprawiana jest głównie w krajach Dalekiego Wschodu (w Chinach, Japonii i Korei) a także została aklimatyzowana do upraw w USA.

Bogata w minerały: wapń, żelazo, potas, kobalt, magnez, kwas foliowy oraz witaminę B. Zawiera dużo błonnika, który powoduje uczucie sytości na długi czas.

Fasola adzuki ma właściwości odchudzające. Dodatkowo wspiera dolegliwości dróg moczowych (usuwa nadmiar wody z organizmu i zmniejsza obrzęki) a także wspomaga produkcję pokarmu w piersiach kobiet po porodzie. Stosowana jest jako naturalny detox przy odtruwaniu organizmu (za sprawą molibdenu, który wytwarza oksydazę siarczynu). Polecana w zapobieganiu anemii i osteoporozy, regulowaniu poziomu cholesterolu, walce z nadciśnieniem,  a także przeciwdziałaniu zmian miażdżycowych. Dzięki dużej zawartość polifenoli gwarantuje silne działanie antyoksydacyjne. Jest źródłem żelaza i kobaltu, które zapobiega anemii oraz reguluje poziom witaminy B12.

Produkt objęty certyfikatem EKO.


Kuchnia azjatycka wykorzystuje ją jako dodatek albo bazę do przygotowywania słodkich potraw. Jest dodatkiem do sałatek czy potraw mięsnych. Jest niskokaloryczna.

Popularne jest też jej zastosowanie w celu otrzymania kiełków. Są one bogate w wapń, magnez, mangan, żelazo, potas, kobalt, witaminy z grupy B i aż w 25% składają się z białka.

Weganie cenią ją za wysoką zawartość białka, dzięki czemu może ona stanowić alternatywę dla mięsa. Jest również polecana w dietach odchudzających. Zjedzenie 1-2 garści fasoli raz w tygodniu usprawni pracę układu nerwowego, co poprawi koncentrację i skupienie uwagi.

Co zawiera fasola Adzuki?

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna: (kcal) 329
Tłuszcz: 0,5 g 
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g 
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone:0,1 g 
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 0,1 g 
Cholesterol: 0 mg 
Sód: 5 mg 
Potas: 1 254 mg 
Węglowodany: 63 g 
Błonnik: 13 g 
Białko: 20 g 
Witamina A:17 IU 
Kwas askorbinowy:0 mg
Wapń:66 mg 
Żelazo:5 mg
Witamina D:0 IU 
Witamina B6:0,4 mg
Witamina B12:0 µg 
Magnez: 127 mg

Napisz opinię

Fasola Adzuki BIO
  • wysoka zawartość białka, dzięki czemu może stanowić alternatywę dla mięsa
  • popularna również jako nasiona do uzyskania kiełkowania
  • zawiera więcej kwasu foliowego niż szpinak
  • znana w dietach odchudzających
  • produkt objęty certyfikatem EKO

Napisz opinię

Cennik dostaw:

Wszystkie zamówienia powyżej 300 zł objęte są darmową wysyłką!

dpd_logo

Kurier DPD przedpłata  (dostawa w 24 h od nadania) : 13,44 zł

Kurier DPD za pobraniem (dostawa w 24 h od nadania)  : 15,44 zł

inpost

Dostawa do Paczkomatu INPOST (dostawa w 48 h od nadania) : 13,44 zł

Kurier InPost przedpłata (dostawa w 24 h od nadania) :

13,44 zł (do 10 kg)

16,59 zł (10 - 30 kg)

74,78 zł (30 - 50 kg)

Kurier InPost za pobraniem (dostawa w 24 h od nadania) :

15,01 zł (do 10 kg)

17,25 zł (10 - 30 kg)

76,01 zł (30 - 50 kg)

Odbiór osobisty: 0 zł 


codziennie od poniedziałku do piątku
lub po umówieniu telefonicznym: + 48 607 319 311

4 Inne produkty w tej samej kategorii