AKA KSYLITOL KRYSTALICZNY
NATURALNA SUBSTANCJA SŁODZĄCA "cukier brzozowy"
Doskonale zastępuje sacharozę, pozbawiony jest przy tym wad tradycyjnego
cukru.Opakowania: 500g
Dawkowanie:Rekomenduje się spożywanie do 15 g ksylitolu dziennie (ok. 3
łyżeczek). Najlepiej jest dochodzić do tej ilości powoli, rozpoczynać od pół
łyżeczki. Za wysokie spożycie ksylitolu bez przygotowania może spowodować lekkie
rozwolnienie, które powinno stopniowo przechodzić w szybkim okresie czasu, który
jest niezbędny do podniesienia wytwarzania enzymów trawiennych. Fińscy uczeni
uważają, iż docelowo wskazane jest spożycie max. do 40 g ksylitolu na dobę.
Ksylitol AKA jest bezpieczną substancją produkowaną z drewna brzozy,
dopuszczoną do obrotu przez Polskie Ministerstwo Zdrowia.
Przeciwwskazania:Nie należy podawać ksylitolu AKA małym dzieciom
(poniżej 3 roku życia) z powodu niewykształconych w pełni układów trawiennych.
Ksylitolu AKA nie powinno się podawać również zwierzętom, a szczególnie psom
ponieważ nie posiadają one enzymu trawiącego ksylitol co może wywołać poważne
objawy, a nawet uszkodzenia organów.
Fiński ksylitol AKA pozyskiwany jest z drewna brzozy. Ksylitol AKA świetnie
zastępuje zwykły, biały cukier (sacharozę) przy czym pozbawiony jest wad
popularnego cukru. W wyglądzie niczym się od niego nie różni. Ksylitol AKA jest
równie słodki i ma taką samą konsystencje jak cukier, ale dysponuje dużo niższym
indeksem glikemicznym (IG:8) niż glukoza i sacharoza (IG:100) przez co jest o
ok. 40% mniej kaloryczny. Ksylitol AKA jest więc świetnym rozwiązaniem dla
diabetyków oraz osób, które dbają o prawidłową wagę.
new
AKA
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.