• Tylko online
Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu [E-Book] [pdf]
  • Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu [E-Book] [pdf]
 

Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu [E-Book] [pdf]

226,20 zł
Brutto

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.

  • Autor / Autorzy: Henryk Gertig, Juliusz Przysławski
  • Wydawca: PZWL
  • Rok wydania: 2015
  • Liczba stron: 468
  • Format: pdf
  • Publikacja jest zabezpieczona przed nieuprawnioną dystrybucją. Rodzaj zabezpieczenia: Watermark
  • Przed zakupem przeczytaj zasady licencji, która zostanie udzielona kupującemu niniejszą publikację elektroniczną.
1
Warszawa
468
2015
PZWL
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.