• Tylko online
Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej [E-Book] [pdf]
  • Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej [E-Book] [pdf]
 

Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej [E-Book] [pdf]

36,40 zł
Brutto

W ostatnich latach przemysł żywnościowy dynamicznie się rozwija i dostosowuje do wy-magań i potrzeb coraz bardziej świadomego konsumenta. Oferuje nowe formy produktów żywnościowych jak żywność gotową do spożycia, wygodną czy funkcjonalną. Ogromna presja handlu i niebywała konkurencyjność zmuszają producentów do obniżania kosztów wytwa-rzania przy utrzymaniu atrakcyjności konsumenckiej wyrobu. Rynek potrzeb bezpowrotnie zastąpiono rynkiem konsumenta. Nie ma wątpliwości, że cele producentów nie mogłyby być zrealizowane bez postępu technologicznego i wykorzystania substancji dodatkowych oraz do-datków do żywności, często mających negatywny wpływ na zdrowie człowieka. Z kolei kon-sumenci mają coraz większą świadomość, co służy ich organizmom, a które nawyki żywie-niowe przyczyniają się do pogorszenia ich stanu zdrowia i samopoczucia. Zwracają uwagę na spożywane produkty, a także stosują różne diety w trosce o zdrowie lub sylwetkę. W monografii przedstawiono zagadnienia mające wpływ na uprawę, jakość i skład pro-duktów pochodzenia roślinnego. Ukazano czynniki decydujące o zawartości związków o wła-ściwościach prozdrowotnych i rolę tych związków w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.

  • Autor / Autorzy: Monika Bojanowska, Marzena S. Brodowska
  • Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Rok wydania: 2021
  • Liczba stron: 84
  • Format: pdf
  • Publikacja jest zabezpieczona przed nieuprawnioną dystrybucją. Rodzaj zabezpieczenia: Watermark
  • Przed zakupem przeczytaj zasady licencji, która zostanie udzielona kupującemu niniejszą publikację elektroniczną.
84
2021
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.