• Tylko online
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności [E-Book] [mobi]
  • Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności [E-Book] [mobi]
 

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności [E-Book] [mobi]

Powiązane produkty

70,20 zł
Brutto

Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli. Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy.

  • Autor / Autorzy:
  • Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
  • Rok wydania: 2017
  • Liczba stron: 114
  • Format: mobi
  • Publikacja jest zabezpieczona przed nieuprawnioną dystrybucją. Rodzaj zabezpieczenia: Watermark
  • Przed zakupem przeczytaj zasady licencji, która zostanie udzielona kupującemu niniejszą publikację elektroniczną.
1
Warszawa
114
2017
Wydawnictwo Naukowe PWN
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.