• Tylko online
Rozwój branży piwowarstwa rzemieślniczego. Wybrane problemy [E-Book] [pdf]
  • Rozwój branży piwowarstwa rzemieślniczego. Wybrane problemy [E-Book] [pdf]
 

Rozwój branży piwowarstwa rzemieślniczego. Wybrane problemy [E-Book] [pdf]

18,13 zł
Brutto

Monografia stanowi część cyklu prac poświęconych wyzwaniom w obszarze nauki i praktyki zarządzania oraz jakości w przemyśle piwowarskim, ze szczególnym uwzględnieniem sektora piwowarstwa rzemieślniczego, dynamicznie rozwijającego się w Polsce i na świecie. W opracowaniu zaprezentowano tło rozwoju przedsiębiorczości rzemieślniczej w branży piwowarskiej – produktu wraz z technologią jego produkcji – oraz zwrócono uwagę na problem oceny jakości piwa będącego wytworem browarów rzemieślniczych. Dla zrozumienia istoty piwowarstwa rzemieślniczego oraz jego znaczenia w wymiarze społecznym i ekonomicznym dokonano analizy istoty produktu i jego historii. Zaprezentowano specyfikę piwa, zwracając uwagę na surowce niezbędne do jego produkcji oraz cechy charakterystyczne i etapy procesu technologicznego. Przedstawiono zarys dziejów piwowarstwa w Polsce i na świecie z uwzględnieniem jego znaczenia ekonomicznego oraz wyłaniających się wyzwań dla praktyki i teorii zarządzania. Przybliżono zagadnienia dotyczące jakości piwa rzemieślniczego, która ma kluczowe znaczenie w zarządzaniu ukierunkowanym na satysfakcję klienta i w rozwoju piwowarstwa rzemieślniczego.

  • Autor / Autorzy: Piotr Tomski
  • Wydawca: Politechnika Częstochowska
  • Rok wydania: 2020
  • Liczba stron: 122
  • Format: pdf
  • Publikacja jest zabezpieczona przed nieuprawnioną dystrybucją. Rodzaj zabezpieczenia: Watermark
  • Przed zakupem przeczytaj zasady licencji, która zostanie udzielona kupującemu niniejszą publikację elektroniczną.
1
Częstochowa
122
2020
Politechnika Częstochowska
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.