• Tylko online
Food and Drink in the Household of English Nobility in the 15th and 16th Centuries. Procurement - Preperation - Service and Consumption [E-Book] [pdf]
  • Food and Drink in the Household of English Nobility in the 15th and 16th Centuries. Procurement - Preperation - Service and Consumption [E-Book] [pdf]
 

Food and Drink in the Household of English Nobility in the 15th and 16th Centuries. Procurement - Preperation - Service and Consumption [E-Book] [pdf]

62,40 zł
Brutto

Praca poświęcona jest diecie i potrawom spożywanym przez szlachtę angielską na przełomie średniowiecza i czasów nowożytnych. Opisano w niej charakter społeczeństwa angielskiego w XV i XVI wieku, rezydencje szlacheckie i organizację ich dworów, a także sposób żywienia, zasady stosowane przy układaniu diety oraz obowiązujące podczas uroczystych uczt w rezydencjach szlacheckich.

Praca poświęcona jest diecie i potrawom spożywanym przez szlachtę angielską na przełomie średniowiecza i czasów nowożytnych. Opisano w niej charakter społeczeństwa angielskiego w XV i XVI wieku, rezydencje szlacheckie i organizację ich dworów, a także sposób żywienia, zasady stosowane przy układaniu diety oraz obowiązujące podczas uroczystych uczt w rezydencjach szlacheckich.

  • Autor / Autorzy: Andrzej K. Kuropatnicki
  • Wydawca: Uniwersytet Pedagogiczny w Krakowie
  • Rok wydania: 2012
  • Liczba stron: 518
  • Format: pdf
  • Publikacja jest zabezpieczona przed nieuprawnioną dystrybucją. Rodzaj zabezpieczenia: Watermark
  • Przed zakupem przeczytaj zasady licencji, która zostanie udzielona kupującemu niniejszą publikację elektroniczną.
Kraków
518
2012
Uniwersytet Pedagogiczny w Krakowie
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.