- Tylko online
![Korzystny wpływ połączenia kwasu masłowego i probiotyków na zaburzenia czynności jelit z uwzględnieniem antybiotykoterapii [E-Book] [pdf]](https://organicvillage.pl/2901638-large_default/korzystny-wplyw-polaczenia-kwasu-maslowego-i-probiotykow-na-zaburzenia-czynnosci-jelit-z-uwzgl.jpg)
Gwarancja bezpiecznych zakupów z
Gwarancja bezpiecznych zakupów z
Kwas masłowy jest substancją naturalną, produkowaną w okrężnicy, o szerokim wpływie na jelita – troficznym, przeciwzapalnym, utrzymującym integralność bariery jelitowej. Powstaje on przy współudziale bakterii saprofitycznych, dlatego w sytuacji zaburzenia mikrobioty jelitowej ilość maślanu w jelicie spada. Suplementacja bakteriami probiotycznymi, zwłaszcza Lactobacillus spp., Bifidobacterium spp., może naturalnie zwiększać stężenie maślanu.