• Tylko online
Kształtowanie jakości żywności. Wybrane zagadnienia [E-Book] [pdf]
  • Kształtowanie jakości żywności. Wybrane zagadnienia [E-Book] [pdf]
 

Kształtowanie jakości żywności. Wybrane zagadnienia [E-Book] [pdf]

42,90 zł
Brutto

Podręcznik stanowi oryginalne i kompleksowe opracowanie zagadnień istotnych w kształceniu menedżerów jakości żywności. W podręczniku zawarto szczegółową charakterystykę czynników wpływających na jakość produktów spożywczych. Ich poznanie umożliwia projektowanie jakości zgodnie z oczekiwaniami współczesnych konsumentów oraz z zachowaniem wymagań prawnych odnoszących si...

Podręcznik stanowi oryginalne i kompleksowe opracowanie zagadnień istotnych w kształceniu menedżerów jakości żywności. W podręczniku zawarto szczegółową charakterystykę czynników wpływających na jakość produktów spożywczych. Ich poznanie umożliwia projektowanie jakości zgodnie z oczekiwaniami współczesnych konsumentów oraz z zachowaniem wymagań prawnych odnoszących się do produkcji żywności. W pracy scharakteryzowano podstawowe składniki żywności oraz omówiono wpływ ich przemian na jakość produktów spożywczych. Zwrócono uwagę na wewnętrzne oraz zewnętrzne czynniki warunkujące trwałość żywności. Szczególnie skupiono się na roli właściwości tekstury, dozwolonych substancji dodatkowych i aromatów oraz nowoczesnych systemów pakowania żywności w kształtowaniu atrakcyjności sensorycznej produktów, wygody ich użytkowania oraz w zachowaniu wysokiej wartości żywieniowej i zdrowotnej, które to cechy są traktowane priorytetowo przez nabywców oraz konsumentów żywności. Poruszono również tematykę fałszowania oraz metod badania autentyczności żywności. Rozważania podejmowane w poszczególnych rozdziałach osadzono w prawnych uwarunkowaniach produkcji żywności. Podręcznik został napisany przez pracowników badawczo-dydaktycznych Instytutu Nauk o Jakości Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, prowadzących kształcenie studentów I, II oraz III stopnia w zakresie nauk o jakości, jak również badania naukowe z zakresu jakości żywności. Wydanie drugie jest poprawioną i zaktualizowaną wersją pierwszego.

  • Autor / Autorzy:
  • Wydawca: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Rok wydania: 2023
  • Liczba stron: 249
  • Format: pdf
  • Publikacja jest zabezpieczona przed nieuprawnioną dystrybucją. Rodzaj zabezpieczenia: Watermark
  • Przed zakupem przeczytaj zasady licencji, która zostanie udzielona kupującemu niniejszą publikację elektroniczną.
2
Poznań
249
2023
Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.