Nawigacja

Aktualności Organic Village

  • Jak wykorzystać kokos od pierwszej kropli po ostatni wiórek?
    Jak wykorzystać kokos od pierwszej kropli po ostatni wiórek?

    Dawniej nigdy nie kupowałam orzechów kokosowych. Raz, że nie wiedziałam jak je otworzyć, dwa - do czego mogłyby mi się przydać. Od jakiegoś czasu jednak kokos rządzi w mojej kuchni, a ja wtóruję mu z moim blenderem i młynkiem do kawy. To nie tylko zdrowy, pyszny, aromatyczny i odżywczy owoc, ale również naturalny środek odchudzający.

    Czytaj więcej
  • Aromatyzowane, smakowe oleje domowej roboty
    Aromatyzowane, smakowe oleje domowej roboty

    Taka oliwa świetnie nadaje się do sałatki, pizzy, makaronów, ryży czy innych dań. Ja lubię w niej – podobnie jak Włosi – również maczać chleb (np. w czosnkowej). Bazyliowa jest zaś tak kusząco pachnąca, że szczerze mówiąc mam ochotę wysmarować się nią cała! Spróbuj raz, a przekonasz się i aromatyzowane oliwy na zawsze zagoszczą w twojej kuchni.

    Czytaj więcej
  • Zakwas z czerwonych buraków na barszcz wigilijny
    Zakwas z czerwonych buraków na barszcz wigilijny

    Już niedługo święta. Pomyśl już dziś o zakwasie buraczanym na wigilijny barszcz. Zwłaszcza, że potrzebuje 5 dni, aby był gotowy. Domowy jest jeszcze zdrowszy i smakuje wyśmienicie. A niewiele przy tym pracy!

    Czytaj więcej
Showing 64 to 66 of 175 (59 Pages)