Nawigacja

Aktualności Organic Village

Sałatka z czerwonej soczewicy i avocado

 

Kobieta świadoma je zdrowo, je z głową, a dzięki temu, że świadomie wybiera to, co je- w naturalny sposób traci zbędne kilogramy.

 

Jedno z moich ukochanych dań, to danie, gdzie sypkie mam gotowe jeszcze z poprzedniego dnia i jedyne co mam zrobić to pokroić ulubione warzywa {czasem dodaję również owoce} przeprawy, olej i gotowe!

 

Dzisiaj na lunch tak zrobiłam z resztką czerwonej soczewicy, którą gotowałam wczoraj. Wczoraj jedliśmy ją na kolację na ciepło, dziś idealnie nadaje się do sałatki z avocado.

 

W mojej lodówce zawsze jest pełno rożnych liści sałaty, więc je dodałam. Dodałam również pomidorki i czerwoną cebulkę. A dla złamania konwenansów wszystko przyprószyłam kawałkami słodkiej i soczystej brzoskwinki. Przyprawiłam avocado ulubionymi przyprawami, dla mnie the best to czerwona papryka chilli. Odrobina oliwy najlepszej jakości. Pycha!

 

Szybko, zdrowo, tanio, smacznie! No i nie wspomnę ze przy proporcji gdzie ⅓ talerza zajmuje soczewica, ⅓ avocado a reszta to liście sałaty, Kochana! Zapomnij o dietach! Jedz świadomie :) Smacznego! 

Poli

O Poli: Samodzielna pracująca mama, gotuje codziennie. Jej potrawy są szybkie, smaczne i zdrowe! W swoich przepisach zawsze używa produktów organic #bio. Nie używa jajek, ani produktów mlecznych ani cukru. Preferuje przepisy bezglutenowe, czasem dodaj kiełbaski wegetariańskie.

 

Aktualności Organic Village