W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na to, co jemy i jak się odżywiamy. Nie ma się co dziwić –...
Sok z buraka
Zaczęłam od naparu z natki pietruszki z cytryną, a później zrobiłam sok ze świeżych buraków z selerem.
Wszystkie warzywa wymyłam ciepłą przegotowaną wodą. Pokroiłam w wygodne kawałki, żeby łatwiej się wyciskało sok. Sok jest bardzo gęsty i ma piękny kolor. Piękne dania lepiej smakują :) Tu uwaga stylistki: nasz piękny sok można podać w filiżance lub w pucharku. A ostatnim hitem są słoiki Mason Jar, w którym wasz sok będzie wyglądał jeszcze bardziej apetycznie!
Jeżeli ta wersja dla Ciebie będzie za mało słodka - proponuję dodać dwa słodkie jabłka do smaku.
Na zdrowie!
Pozdrawiam,
O Poli: Samodzielna pracująca mama, gotuje codziennie. Jej potrawy są szybkie, smaczne i zdrowe! W swoich przepisach zawsze używa produktów organic #bio. Nie używa jajek, ani produktów mlecznych ani cukru. Preferuje przepisy bezglutenowe, czasem dodaj kiełbaski wegetariańskie.