Nawigacja

Aktualności Organic Village

Sok z buraka

 
Uf, te upały!
Dzisiaj coś zdrowego i świeżego.
Zaczęłam od naparu z natki pietruszki z cytryną, a później zrobiłam sok ze świeżych buraków z selerem.
Uwielbiam buraki! Uważam, że są bardzo niedoceniane, dlatego też często lubię dodawać je do soków, które przygotowuję.
A dzisiaj postanowiłam, że burak będzie gościem honorowym mojego śniadaniowego soku.
Składniki soku:
- 2 buraki,
- 4 laski selera naciowego
- 3 małe marchewki
- 1 pietruszka {korzeń}

Wszystkie warzywa wymyłam ciepłą przegotowaną wodą. Pokroiłam w wygodne kawałki, żeby łatwiej się wyciskało sok. Sok jest bardzo gęsty i ma piękny kolor. Piękne dania lepiej smakują :)  Tu uwaga stylistki: nasz piękny sok można podać w filiżance lub w pucharku. A ostatnim hitem są słoiki Mason Jar, w którym wasz sok będzie wyglądał jeszcze bardziej apetycznie!

Jeżeli ta wersja dla Ciebie będzie za mało słodka - proponuję dodać dwa słodkie jabłka do smaku.

Na zdrowie!

Pozdrawiam,

Poli

O Poli: Samodzielna pracująca mama, gotuje codziennie. Jej potrawy są szybkie, smaczne i zdrowe! W swoich przepisach zawsze używa produktów organic #bio. Nie używa jajek, ani produktów mlecznych ani cukru. Preferuje przepisy bezglutenowe, czasem dodaj kiełbaski wegetariańskie.

 

Aktualności Organic Village